Varukorgen är tom
Till kassan
0 Produkter Till kassan

FRI FRAKT INOM SVERIGE

  

Webshop About Learn Contact

About

Di Tchóns produkter är utvecklade för att lugna, skydda och stärka känslig och stressad hud. De är helt fria från syntetiska ämnen, alkohol, eteriska oljor, syror och andra starka ämnen som lätt skapar irritationer. De hjälper till att bibehålla en vital och ungdomlig hud genom sitt 100% naturliga innehåll och kombinationen av naturliga extrakt. Vi väljer mycket noggrant ingredienser med lugnande, antioxidantrika och naturligt anti-inflammatoriska egenskaper. Vi använder oss av hela växten, inte isolerade ämnen, vilket också minimerar allergiska reaktioner.

Varför Di Tchón?

1. Stärker barriärskyddet

2. Lugnande & antiinflammatoriska råvaror

3. Skydd mot fria radikaler

 

4. 100% naturligt ursprung + eko

 

Varför?

Ett starkt barriärskydd är A och O för en frisk hud.

Hur?

Genom ekologiska växtoljor, fuktbindare och extrakt från oliv.

 

Varför?

Stress och inflammationer påskyndar hudens åldrande och ger en känslig och reaktiv hud.

Hur?

Schisandrafrukt ökar hudens morståndskraft och är antiinflammatorisk. Kamomill lugnar din hud och ditt sinne. Arganolja hjälper till att läka, lugna och motverka inflammationer.

 

Varför?

Fria radikaler åldrar din hud och påverkar även att ett inflammerat tillstånd bibehålls.

Hur?

E-vitamin och antioxidaner från rosmarin, oliv, schisandra och argan neutralierar fria radikaler.

 

Varför?

Kemikalier är irriterande för känslig hud och skadliga för kroppen.

Hur?

Ofta används syntetiska råvaror för att de är billiga. Vi använder endast råvaror med naturligt ursprung. I största möjliga mån väljer vi ekologiskt odlade råvaror. Alla våra råvaror är ekologiskt certifierade.

Hudtillstånd

Stressad & känslig

Stress återspeglar sig i huden och gör den känslig och reaktiv. Det kan vara mental stress eller stress i form av väder, kost och föroreningar.

Symptom på stressad hud är:

- En hud som åldras i förtid

- Vuxenacne

 - Irritation, rodnad, kliande hud

(lång tids irritation kan leda till rosacea och eksem)

- Torrhet

- Grå och livlös hud med ojämn hudton

Använd:

Soothe Cleansing Milk

+

Soothe Herbal Oil Serum (vid behov men inte på rosacea)

+

Soothe Face Cream

Mogen

Med åldern blir immunförsvaret sämre och inflammationsprocesser ökar. Det kan leda till kronisk inflammation som kännetecknas av en långsam med kontinuerlig produktion av fria radikaler som orsakar rynkor och slapp hud. Våra produkter är rika på antioxidanter och naturligt antiinflammatoriska örter. Mogen hud kräver även mer fukt och skydd.

Använd:

Soothe Cleansing Milk

+

Soothe Herbal Oil Serum

+

Soothe Face Cream

 

Torr

Torr hud har en svagare barriär som gör huden känsligare. Torr hud behöver extra fukt och stöd för att stärka barriären.

Använd:

Soothe Cleansing Milk

+

Soothe Herbal Oil Serum

+

Soothe Face Cream

 

Acne

Acne är ett inflammatoriskt tillstånd och "behandlas" ofta med starka och uttorkande produkter vilket skapar en ond cirkel och en överproduktion av fett. Viktigt med milda och lugnande produkter.

OBS! Kan ta längre tid innan huden "ställer om sig".

Använd:

Soothe Cleansing Milk

+

Soothe Face Cream

 

Filosofi

Det är från jorden hälsa och skönhet föds. Jorden innehåller alla mineraler som vi behöver för att leva. Växter absorberar näringsämnen ur jorden för att producera andra vitala ämnen som vitaminer, antioxidanter och essentiella fettsyror. Genom växterna kan vi använda dessa näringsämnen för vår hälsa och skönhet.

Syntetiska kemikalier och andra gifter känns inte igen av våra kroppar.  Vår kropp har evolverat i årtusenden, kemikalier är något nytt. Kroppen reagerar på främmande ämnen genom att orsaka inflammation. Inflammation är en viktig försvarsmekanism men i det långa loppet orsakar de sjudomar och för tidigt åldrande. Ju fler gifter och syntetiska kemikalier vi utsätts för, desto mer inflammation bildas i kroppen. När immunceller attackerar toxiner bildas fria radikaler. Dessa reaktiva molekyler förstör celler och vävnader och får dem att åldras snabbare och så småningom dö.

Grunden i vår hudvårdsfilosofi är att lugna och dämpa inflammationer och neutralisera fria radikaler. På så sätt håller sig huden frisk och åldras långsammare.

Behind the brand

Då jag väntade mitt första barn upptäktes det sent att barnet hade allvarliga fosterskador, vilket ledde till att hon inte överlevde. Jag fick aldrig reda på vad som var orsaken men händelsen gjorde att jag började söka efter ämnen i min omgivning som kunde orsaka just fosterskador. Jag fann många, speciellt i mina kosmetiska produkter jag dagligen använde. Förutom fosterskador hittade jag även andra "biverkningar" som cancer, hormonrubbningar och för tidigt åldrade. Detta inspirerade mig till att ta fram en 100% naturlig hudvårdsserie med de bästa råvarorna från naturen. Jag ville samtidigt skapa en holistisk "anti-age"-serie. För en ungdomlig hud vill vi ju alla ha så länge det bara går. Stress och inflammation är de stora bovarna som styr åldrandet och det är de faktorer vi vill bekämpa med våra produkter som en del i ett hälsosamt liv.

Efter år av research och testande lanserades Di Tchón 2010. Di Tchón betyder 'från jorden' och symboliserar det 100% naturliga ursprunget. Produkterna är skapade för att återfukta och stärka känslig och stressad hud och för att motverka för tidigt åldrande på grund av sensitivisering och inflammation.

Läs mer på vår sida och låt dig inspireras av hur du själv kan ta kontrollen över stress och inflammation genom medvetna livsstilsval.

Veronica Campbell

Grundare och produktutvecklare

Prenumerera på vårt

nyhetsbrev!

Meny

Webshop

About

Learn

Contact

kontakta oss

+46(0)8-40 02 04 04

info@ditchon.se

© 2015 Di Tchón AB